Ystäviä ja yhteistyötä

 Heippa!

MLL:n vapaaehtoistyö antaa enemmän kuin ottaa. Jos haluat olla vaikuttamassa alueesi lapsiperheiden ja nuorten toimintaan ja hyvinvointiin, MLL:n paikallisyhdistys on hyvä ja helppo tapa aloittaa. MLL:n vapaaehtoistyö on mielettömän hyvä harrastus! Sen kautta pääset vaikuttamaan ihmisten hyvinvointiin ja osallisuuteen monella tavalla. Edistät myös omaa aktiivista kansalaisuuttasi. 

MLL:n Halikon yhdistyksellä on tarjolla sekä sitoutumista vaativia, että lyhytkestoisia tehtäviä, joihin voit tulla auttamaan kertaluontoisesti. Sitoutumista tietyksi ajaksi vaativia tehtäviä ovat esimerkiksi hallituksen jäsenyys, perhekahvilaohjaajuus sekä kerhovastaavuus. Lyhytkestoisia tehtäviä ovat esimerkiksi lipaskerääjä ja tapahtuma-avustaja. Päätät itse, paljonko aikaa haluat antaa MLL:n vapaaehtoistyölle. Jokainen tekee omien resurssiensa mukaan, ja yleisenä tapana on, että jokainen saa osallistua niihin toimintoihin, jotka kokee itselleen merkityksellisiksi.

Sormivärimaalausta Halikon iltaperhekahvilassa. Toteutamme iltaperhekahvilaa yhteistyössä seurakunnan kanssa, ja meiltä siellä toimii 4 vapaaehtoista perhekahvilaohjaajaa.

 MLL:n vapaaehtoistöissä tapaat monenlaisia ihmisiä ja erilaisia näkemyksiä elämästä. Uudelle paikkakunnalle muuttaneena tutustut alueesi ihmisiin ja luot verkostoasi. Salon seudulla kaupungin ja yhdistysten yhteistyö on vahvaa ja monet toimijat tulevat tutuiksi, kun osallistut erilaisiin kokouksiin ja tapahtumiin. 

MLL:n Varsinais-Suomen piiri järjestää erilaisia, hyödyllisiä koulutuksia ja kursseja, joihin voit osallistua mielenkiintosi mukaan. Iästä riippuen voit ryhtyä vaikka kylämummoksi tai - vaariksi.

 Hallituksen jäsenenä pääset muokkaamaan alueesi toimintaa omiin ja perheesi tarpeisiin sopivaksi. Tällöin se usein vastaa myös muiden, samassa elämäntilanteessa olevien toiveita. MLL:n paikallisyhdistyksen hallituksessa osallistut kuukausittain hallituksen kokoukseen. Kokouksessa tarkastelemme meneillään olevaa, säännöllistä toimintaa, ja ideoimme uutta. Pääset heti kertomaan mielipiteesi ja vaikuttamaan. Järjestämme tapahtumia matalalla kynnyksellä. Monivuotisia tapahtumiamme ovat Peräkonttikirppis sekä Kirppisralli. Kesäisin järjestämme viikon mittaisen Kesäkerhon ekaluokkalaisille. Yhteinen yhdistys, ja päämääränä yhteisen hyvän luominen, toimii hallituksessa mukana olevien liimana, ja erilaiset roolit siinä hitsaavat meitä yhteen. Tarvitsemme toistemme lisäksi myös muita vapaaehtoisia toimijoita! 

Vapaaehtoistyö voi näyttää vaikkapa tältä! Kuvassa MLL:n Halikon yhdistyksen hallituksen jäsenet kokoavat puuhakuoria lapsille Leikkipäivä-viikolla jaettavaksi vuonna 2021. Kuorista löytyi mm. ötökkäbingo sekä auringonkukansiemeniä, ja niitä jaettiin yhteensä 90 kpl.

 

 Osallistuminen pieneenkin MLL:n vapaaehtoistyöhön voi olla ensiaskel suurempaan. Usein työ vie mennessään ja pian huomaa olevansa jos jonkinlaisessa toiminnassa mukana. Olen itse tullut MLL:n Halikon yhdistyksen toimintaan perhekahvilaohjaajuuden kautta. Perhekahvilan pitäminen pienellä kylällä toi paljon iloa arkeen kaikille sen kävijöille. Minäkin tutustuin lähialueen muihin vanhempiin ja lapset saivat tutustua toisiinsa. Sain toisesta ohjaajasta itselleni ystävän, jonka kanssa olemme jo toistemme lapsille kummitätejä. Pian tämän jälkeen aloin hallituksen jäseneksi, ja olen toiminut erilaisissa vastuutehtävissä sihteerin toimesta puheenjohtajuuteen. Kaikki MLL:n vapaaehtoistyö mitä olen tehnyt, on kantanut jollain tavalla hedelmää. Nyt yhteisöpedagogiopinnoissani olen saanut opintopisteitä aiemmin tekemistäni vapaaehtoistöistä. Kallein anti on kuitenkin monet ihanat ystävät, joita olen toiminnan kautta elämääni saanut. 

MLL:n vapaaehtoistyö voimaannuttaa, yhdistää, ja antaa ehdottomasti enemmän kuin osaat odottaakaan. Avoimia vapaaehtoistehtäviä ja koulutuksia voit selata verkossa sivulla olettarkea.fi. 

 

Keväisin terveisin,

Maria Peippo 

MLL:n Halikon yhdistyksen puheenjohtaja

Kommentit

Suositut tekstit